Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Міжнародний патруль звільнив захоплене сомалійцями судно з українськими моряками на борту

Міжнародні сили, які забезпечують патрулювання у водах Аденської затоки, 5 лютого звільнили чотирьох громадян України - членів екіпажу захопленого сомалійськими піратами судна Ariella. Зокрема, звільнений капітан, головний інженер, другий інженер і механік судна, які є громадянами України, – повідомили в Міністерстві закордонних справ.

 

Судно Ariella, що належить компанії "Splosna Plovba" (Словенія), було захоплено в ніч із 4 на 5 лютого. При звільненні з полону ніхто зі членів екіпажу не постраждав. Наразі Ariella направляється в Індонезію.

 

За дорученням міністра закордонних справ Петра Порошенка департамент консульської служби й дипломатичні установи України в Любляні (Словенія) і Лондоні (Велика Британія) тримають ситуацію з українськими моряками під своїм контролем.

 

Нагадаємо, сомалійські пірати вивели захоплений корабель Asian Glory з 10 українцями на борту в океан. За даними Центру боротьби з піратством Куала-Лумпур автомобілевоз Asian Glory був помічений 30 січня, швидкість його руху становить 14 вузлів. Командування сил коаліції в Аденській затоці передбачає, що пірати, можливо, вперше зібралися використовувати великотоннажне судно як базу для інших нападів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ