Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

ММК імені Ілліча продали за 240 млн грн, тоді як комбінат коштує не менше як 2 млрд дол., – Близнюк

Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча було продано за 240 мільйонів гривень при фактичній оціночної вартості підприємства більше як два мільярди доларів. Таку інформацію озвучив сьогодні, 31 травня, на прес-конференції в Донецьку голова Донецької облдержадміністрації Анатолій Близнюк.

Губернатор підкреслив, що згідно з українським законодавством, органи державного управління і, зокрема, місцевого самоврядування, не мають права втручатися в господарську діяльність будь-якого підприємства. При цьому він назвав неординарною ситуацію, що склалася і додав, що «під ударом» опинилися інтереси понад 50 тисяч людей, які залежать від ММК ім. Ілліча.

«Керівництво комбінату приймало рішення про те, щоб доручити якісь дії брокеру. Брокер міг бути сумлінним, міг бути «безпрєдєльщиком». У даному випадку, швидше за все, він «безпрєдєльщик». Але я його не можу звинувачувати! Ніхто не може бути звинувачений, поки немає рішення суду з цього приводу. Але угода проведена за 240 з чимось мільйонів гривень при фактичній оціночної вартості мільярда два доларів», - сказав губернатор.

Він також сказав про те, що на сьогоднішній день ніхто не скаже, коли саме здійснювалася операція.

«Але факт є факт ... Треба розібратися, якщо там є склад злочину, то Генеральна прокуратура повинна порушити кримінальну справу і у межах кримінальної справи розбиратися з власниками, з брокером і з реєстратором, якщо є там якісь проблеми. Просто огульно когосьтепер в цій ситуації звинувачувати не можна», - сказав А. Близнюк.

Він зазначив, що сьогодні голова правління - генеральний директор ММК ім. Ілліча Володимир Бойко проводить зустрічі в Кабінеті Міністрів та Адміністрації президента.

«На сьогоднішній день реєстратор, згідно з оформленими документами, прийняв рішення про заміну керівника«Ілліч-Сталі», тобто того структурного підрозділу, яке мало акції, і призначив нового керівника цього структурного підрозділу», - повідомив А. Близнюк.

Нагадаємо, на прес-конференції в Маріуполі генеральний директор ММК імені Ілліча Володимир Бойко повідомив що 26 травня "на рахунок ЗАТ"Ілліч-Сталь"від чотирьох компаній через ВТБ раптом прийшло 239 мільйонів".

"На що розраховували відправники, перераховуючи гроші через рік після нібито довершеної операції, і в розмірі, що не збігається з оцінкою власності ЗАТ"Ілліч-Сталь", - риторично запитав Бойко, передає ОстроВ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ