Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

МНСники розшукали в Карпатах 5 загублених туристів

Рятувальникам МНС вдалось знайти п’ятьох туристів, які заблукали в Карпатах, – повідомила прес-служба ГУ МНСУ у Львівській області.

Зокрема, в першому випадку четверо туристів вирішили відпочити з палатками на горі Парашка, але мандрівники потрапили у сильну снігову бурю і втратили орієнтир. Стало відомо, що загублені виявились мешканцями Винників. Зрозумівши всю небезпеку, яка трапилася з ними, не зволікаючи, мандрівники задзвонили до рятувальної служби і повідомили своє приблизне місцезнаходження. Того ж дня, о 16.15 год. бійці МНС знайшли загублених туристів. Потерпілі знаходились у задовільному стані.

Другий випадок трапився на горі Високий Верх. 16-річний хлопчина, вирішивши скоротити шлях до лижного витягу, потрапив у снігову бурю. Хлопець подзвонив до рятувальної служби та розповів фахівцям про напрямок, яким йшов. Бійці МНС, розділилися на декілька груп та відправились на пошуки. Ввечері, о 20.15 год. рятувальники знайшли загубленого у напівпритомному стані. Самостійно пересуватися хлопчина вже не міг, а бурелом та надкрутий схил унеможливлювали швидкий спуск потерпілого до підніжжя гори. Тож рятувальникам довелося на руках транспортувати хлопчину на хребет гори, де вже за допомогою снігоходу доправили до матері на відпочинкову базу.

Перша й найголовніша умова безпеки туристів у горах – це реєстрація свого туристичного походу в найближчому підрозділі рятувальної служби. Тому намагайтесь повернутися на вершину, з якої ви тільки що спустилися. Уникайте будь-яких нових шляхів, дотримуйтесь старого маршруту. Якщо ви не змогли знайти старий маршрут, намагайтесь знайти струмок і підіть за ним, струмок приведе вас до річки, де ви швидше знайдете населений пункт. Для недосвідчених і початківців карта і компас - не завжди надійний помічник. Для такої людини кращий спосіб знайти дорогу назад - йти по вже пройденому шляху і ніколи не звертати на нову дорогу, якою б короткою вона не здавалася. Вирушаючи в далеку дорогу, повідомте про це батькам і друзям, візьміть з собою продукти та питну воду. На дорозі по можливості залишайте знаки, за якими зможете знайти шлях назад. Маючи при собі мобільний телефон, одразу варто набрати номер рятувальної служби та повідомити про своє місцезнаходження та помітні орієнтири.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ