Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мобілізувати в армію "всіх без розбору" не будуть, - Міноборони

Четверта хвиля мобілізації в Україні повинна пройти грамотно, злагоджено і чітко, заявив глава Міноборони України Степан Полторак на службовій нараді у відомстві.

"Головне завдання - якісний відбір кандидатів на службу. Не можна бездумно всіх без розбору залучати до служби - в першу чергу, відмобілізувати необхідно всіх охочих, добровольців, людей з бойовим досвідом, тих, хто має відповідні військові спеціальності", - сказав Полторак, цитує прес-служба міністерства.

Попередні три хвилі часткової мобілізації в 2014 році виявили низку недоліків, зазначив у свою чергу заступник голови Міноборони Іван Руснак. Вони не дозволили "повною мірою забезпечити якісне виконання поставлених завдань".

Серед недоліків він назвав, зокрема, недостатній рівень підготовки особового складу та недосконалу штатну структуру військових комісаріатів, проблеми з налагодженням взаємодії між органами військового управління та органами виконавчої влади і місцевого самоврядування, недостатня кількість матеріально-технічних засобів, озброєння, техніки для забезпечення мобілізації, окремі проблеми, низка інших проблем.

Нагадаємо, в Україні 20 січня стартувала нова хвиля часткової мобілізації - четверта з початку агресії Росії в 2014 році і перша в нинішньому 2015 році.

DT.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ