Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мобільні оператори назвали 10 найпоширеніших способів мобільного шахрайства

Найпоширенішим способом виманювання грошей мобільними шахраями є повідомлення про перемогу в акції - зазначають мобільні оператори. „Люди часто стають на одні і ті ж граблі, вірячи шахраям, насправді ж всю інформацію про виграш в акції можна знайти і на сайті мобільного оператора”, - зазначив під час прес-конференції заступник директора західного територіального управління MTC Роман Романюк.
Найрейтинговішими є десять способів мобільного шахрайства, серед яких „вишли код поповнення та отримай вдвічі більше”, „відпишися від спаму”, пропозиція допомогти хворій дитині, прохання переслати кошти на невідомий номер, чи формулювання „я випадково переслав на Ваш рахунок кошти, поверніть будь ласка”. Також часто шахраї видають себе за операторів та просять перетелефонувати на короткий номер. „Часто люди не пам’ятають всіх коротких номерів, тому і потрапляють у пастку. Головне, що оператор не має просити перетелефонувати”, - прокоментував Роман Романюк.
Особливо популярним способом мобільного шахрайства є оголошення про роботу, в яких вказано мобільний номер телефону, з якого відбувається переадресація на дуже дорогий платний номер. „Дзвінки на такі номери коштують дуже дорого, від 20-30 гривень, повідомлення так само. Шахраї працюють оперативно та швидко, тому потім дуже важко їх відшукати”, - зазначив спеціаліст відділу зовнішніх зв’язків MTC Володимир Хіцяк.
За словам фахівців не варто довіряти повідомленням такого змісту з невідомих номерів, та за можливості перевіряти інформацію на сайті оператора. У разі ж, коли уникнути прикрої ситуації все ж не вдалося, потрібно звертатися в правоохоронні органи та службу боротьби з шахрайством конкретного оператора.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ