Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Мого законопроекту цілком достатньо, щоб відправити Держбюджет-2007 на доопрацювання, — Андрій Шкіль

Народний депутат України, львів’янин Андрій Шкіль вважає, що віднайдені ним порушення закону у проекті Державного бюджету-2007 є предметом відправлення такого проекту на доопрацювання. Про це він заявив у коментарі «Гал-info». «Мого законопроекту цілком достатньо, щоб відправити Держбюджет-2007 на доопрацювання», — запевнив Шкіль.
“Особливо неприпустимо те, що багато статей проекту грубо порушують конституційні права громадян-пенсіонерів. Зокрема, ст. 108 проекту обмежує не тільки розміри пенсій, а й зобов’язує Пенсійний фонд України провести перерахунок пенсій, призначених до 01.01.2007 року, і здійснювати їх виплату відповідно до нових розрахунків”, - зазначається у пояснювальній записці.
Крім того, депутат наголошує, що проектом бюджету пропонується не виплачувати достроково призначені пенсії за віком та обмежити пенсії працюючим пенсіонерам 2-ма прожитковими мінімумами для осіб, які втратили працездатність — повідомляє офіційний сайт Верховної Ради. Депутат зазначає, що коли у Державному бюджеті на 2004 рік були застосовані “незначні окремі обмеження пільг, компенсацій і гарантій”, – це стало предметом розгляду в Конституційному Суді України.
“Зокрема, рішенням Конституційного Суду України від 1 грудня 2004 року №20 – рп/2004 (справа № 1 – 27/2004) положення Закону України «Про Державний бюджет України на 2004 рік», якими зупиняються або обмежуються пільги, компенсації і гарантії, визнані неконституційними”, - наголошує Андрій Шкіль.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ