Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Могильова призначено прем’єр-міністром Криму

Сьогодні, 8 листопада, кримський парламент призначив Анатолія Могильова головою Радміну Автономії.

За таке рішення у вівторок на позачерговому пленарному засіданні кримського парламенту проголосували 76 депутатів із 80 присутніх, чотири депутати не голосували. Всього у кримському парламенті 100 депутатів, повідомляє ZN.UA.

Новопризначений прем’єр-міністр Криму Анатолій Могильов буде продовжувати політику, яку вів Василь Джарти. Про це екс-міністр внутрішніх справ заявив перед голосуванням за його призначення на посаду голови Радміну АРК.

«Я — член команди президента, я буду продовжувати ту лінію, яку проводив мій попередник (Василь Джарти - ред.). Буду чесно виконувати свій обов'язок і захищати інтереси кримчан. Крим — це дійсно перлина України, і ми всі зобов'язані зробити так, щоб ця перлина виблискувала», — сказав А.Могильов.

Депутат від фракції «Курултай Рух» Рефат Чубаров, виступаючи перед голосуванням, заявив, що влада зобов'язана вести діалог із суспільством, і меджліс буде підтримувати такий діалог. Звертаючись до прем'єр-міністра України Миколи Азарова, що знаходився у залі Верховної Ради Криму, він також заявив про неприпустимість скорочення фінансування програми облаштування кримських татар, яка цього року була профінансована менш ніж наполовину, а у проекті бюджету на наступний рік закладено всього 25 млн грн при потребі 140 млн грн.

Нагадаємо, голова Ради міністрів АРК Василь Джарти помер у ніч на 17 серпня після важкої хвороби.

6 листопада Президент України Віктор Янукович дав згоду на призначення А.Могильова на посаду прем'єра Криму відповідно до ч.4 статті 136 Конституції України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ