Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Моє звернення про причетність міліції до трагедії у Миколаївському районі зайшло у глухий кут , – нардеп Колесніченко

Процес розслідування причетності правоохоронців до трагедії на озері Задорожнє села Демня в Миколаївському районі на Львівщині зупинився. Про це Гал-інфо повідомив народний депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко, який учора, 18 березня, зустрівся з прокурором Львівської області Олексієм Баганцем.

 

«Процес зупинився, тому що ні свідків, ні охочих це питання перерозслідувати нема. Ті люди, до яких ми зверталися, не відгукнулися. У мене немає додаткової інформації, і я не знаю, яким чином цю ситуацію надалі розслідувати», – сказав Колесніченко.

 

На запитання, чи обговорювалася ситуація з Олексієм Баганцем, Вадим Колесніченко відповів такее: «Не обговорювали, тому що у мене була лише та інформація, яку я оприлюднив. Потім до мене зверталися за додатковою інформацією, однак додаткової у мене не було. Я у своєму зверненні попросив, щоб була проведена додаткова перевірка, а мені сказали, що таких фактів (про причетність правоохоронців – Гал-інфо) не зафіксовано. Відтак, моє звернення зайшло в глухий кут»

 

Нагадаємо, 29 червня на озері Задорожнє села Демня  в Миколаївському районі на Львівщині загинув, рятуючи свого товариша, 15-річний Ігор Заріцький. Трагедія сталася, коли обоє хлопців плавали озером на камері. Їх перекинуло хвилею, яку підняв скутерист, що проїжджав поряд. Свідки розповідали, що скутерист був одним із компанії відпочивальників, що влаштували відпочинок на березі. За попередньою інформацією Колеснікова, у компанії були високопоставлені працівники правоохоронних органів.

 

9 липня прокурор Львівської області Олексій Баганець дав екстрену прес-конференцію, зазначивши, що інформацію про трагедію на озері Байкал від нього приховали. Прокурор був обурений тим, що на той час не було порушено кримінальної справи. За його словами, районна міліція аргументувала свою позицію тим, що не знайдено тіло. Однак кримінальну справу тоді ж і порушили. При цьому прокурор області зазначив, що її розслідуватиме обласне управління міліції, а не районне. 12 липня з’явилась інформація про те, що розслідування загибелі Ігоря Заріцького взяв під особистий контроль Президент України Віктор Ющенко.

 

Додамо, що 10 липня в телепрограмі журналіста С.Шустера на телеканалі «Україна» народний депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко заявив, що на Львівщині трагічно потонула дитина, до чого причетні два міліціонери. Про який саме випадок йдеться, Вадим Колесніченко тоді не уточнив.

 

Додамо, що нині цю справу задля об'єктивності розслідує ГУ МВС Івано-Франківської області. До того ж, недавно начальник ГУ МВС у Львівській області Василь Пісний заявив, що на озері Байкал стався нещасний випадок. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ