Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Молодь із семи країн впорядковує Підгорецький замок

До 30 липня на території Підгорецького замку, що у Бродівському районі, працюватиме міжнародний молодіжний трудовий загін, в роботі якого беруть участь 15 молодих людей із семи країн. Про це «Гал-info» повідомили в управлінні внутрішньої політики Львівської ОДА. Свою роботу він розпочав 17 липня. Зокрема, це буде молодь із Італії, Іспанії, Німеччини, США, Канади, Росії та України. Мета роботи загону є прибирання та облаштування прилеглої до замку території парку, а також проведення відновлювальних робіт.

Загалом же, як запевнила «Гал-info» директор Львівського обласного молодіжного центру праці (ЛОМЦП) Леся Довганик, іноземні волонтери впорядковують замки Львівщини дуже охоче. За її словами, цього літа в роботах із впорядкування замків області також зголосилися взяли участь молоді люди із Франції Норвегії та Бельгії. За словами Лесі Довганик, через міжнародні організації молоді люди із різних країн дізнаються про українські волонтерські програми й дуже активно до них долучаються. Скажімо, до кінця літа планують організувати міжнародний табір в Тустані, що у Сколівському районі, куди зголосилися приїхати 30 бельгійців. Як зазначила директор ЛОМЦП, молоді люди з Бельгії готові працювати над впорядкуванням Тустані, якщо їм дозволять розбити там табір і відпочити якнайближче до Карпат.
 Попри те, що іноземні волонтери для Львівщини є вже зовсім не рідкість, на роботи із впорядкуванням замків області найчастіше, звичайно ж, зголошуються місцеві молоді люди. За словами Лесі Довганик, в кожен волонтерський табір, який розрахований на два тижні, набирають в середньому по 20 осіб.
 Цього літа, зокрема, волонтерські загони впорядковуватимуть Підгірці, Золочів, Олесько, Жовкву, Белз, Буськ, а також Нижанковичі Старосамбірського району, де вестимуться дослідження Добромильського замку.
 «Організацією волонтерських загонів ми намагаємося виконати подвійну функцію:  дати молодим людям перший трудовий досвід, а також дати їм можливість відпочити, адже не всі можуть дозволити собі відпочинок за великі гроші. Є багато молоді, яка долучається до наших програм вже не вперше, а 2-3 рік. Є й люди, які вже закінчили свої навчальні заклади і влаштувалися на постійну роботу, але свою відпустку вони планують так, щоб мати змогу взяти участь у нашому таборі, — говорить Леся Довганик. —Волонтери можуть попробувати себе в ролі керівників, адже ми завжди ставимо перед молодими людьми конкретний обсяг робіт і конкретні терміни для їхньої реалізації, таким чином дисциплінуючи їх і готуючи до умов, в яких їм доведеться працювати в майбутньому».
 Волонтерам, які впорядковують замки Львівщини, оплачують переїзд, харчування та проживання, грошей за свою роботу ж вони не отримують. Однак, за словами Лесі Довганик, молодіжний центр праці сподівається, що в майбутньому вдасться залучити спонсорів, які надаватимуть молоді хоча б мінімальну грошову винагороду. Так, вже сьогодні є попередні домовленості із двома спонсорами.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ