Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Молодь Львівщини дуже активно шукає сезонну роботу на літо, однак свою працю оцінює значно дорожче, ніж готові за неї платити працедавці, — Леся Довганик

Приблизно 20-30 молодих людей зі Львівщини щодня звертаються в молодіжний центр праці для працевлаштування на період літніх канікул. Про це «Гал-info» повідомила директор Львівського обласного молодіжного центру праці (ЛОМЦП) Леся Довганик.

Найчастіше молоді пропонують робочі професії: сантехніки, будівельники, прибиральники, продавці, значно менше менеджери і рекламні агенти й дуже рідко роботу в офісі. Молодим фахівцям працедавці готові платити від 250 до 500 гривень на місяць, залежно від зайнятості. В той же час молодь, за словами Лесі Довганик, свою роботу оцінює значно дорожче — у 800-1000 гривень на місяць.
 Порівняно з минулим роком цьогоріч значно збільшилася кількість неповнолітніх — 15-16-річного віку, які хочуть отримати перший трудовий досвід. Щоправда, працедавці підлітків на роботу беруть ще дуже неохоче, адже неповнолітні можуть працювати лише за умови письмового дозволу батьків й тільки за частковою зайнятістю.
 «Спільно із різними міжнародними та українськими асоціаціями ми зараз напрацьовуємо можливості зі створення робочих місць для неповнолітніх. Збираємося організувати „круглий стіл” з цього приводу. Скажімо, якщо говорити про туристичну сферу, що є дуже актуально влітку, то можна було б організовувати якісь кіоски чи ятки з народним промислом, листівками, сувенірами, в яких без проблем могли б працювати підлітки, — наголосила директор ЛОМЦП. — На Заході є спеціальні установи, які приймають на роботу підлітків. В нас же з цим дуже важко. Працедавці не хочуть обтяжувати себе неповнолітніми, адже є дуже багато молоді, яка готова працювати на значно гнучкіших умовах».

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ