Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Молодь з Марійської дружини і Молодіжного католицького центру привезла до Львівської обласної психіатричної лікарні більше 500 пакунків із солодощами

До пацієнтів Львівської обласної психіатричної лікарні навідались гості з львівської церкви Різдва Пресвятої Богородиці. Хлопці і дівчата з Марійської дружини і Молодіжного католицького центру привезли до лікарні більше 500 пакунків з солодощами, які роздали хворим. Про це повідомив прес-секретаріат Глави УГКЦ.
Організувала цей захід Митрополича комісія УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров'я. Паски для пацієнтів лікарні були освячені у церкві Різдва Пресвятої Богородиці. Парох церкви, протосинкел Львівської архієпархії о. Орест Фредина радо відгукнувся на пропозицію комісії, організувавши допомогу у пакуванні та довезені пакунків.
Крім того, хворі з шести відділень лікарні змогли почути й привітальне слово від священиків Володимира Люпака та Руслана Греха, які благословили людей у їхніх палатах. Отець Володимир Люпак, у Львівській архієпархії є відповідальним за подібні заходи, зауважив: «У психіатричній лікарні багато людей, яких під час Великодніх свят ніхто не відвідував. Багато з пацієнтів закладу взагалі не мають рідних чи близьких. І ми щасливі, що Господь Бог дозволив побувати нам тут нам, і стати для хворих тими рідними та близькими».
Своєю чергою, голова комісії у справах душпастирства і охорони здоров'я сестра Надія Котур СНДМ, наголосила, на потребі звернути увагу на хворих з психічними розладами. Вона зокрема сказала: «У цьогорічному посланні до Дня хворого Святіший Отець Венедикт XVI закликав медиків, працівників соціальної сфери та законодавців покращити умови лікування хворих. Наша Церква також не залишилася байдужою до цих закликів, про що і свідчить цей візит. Ми закликаємо усіх, в особливий спосіб єпархів та парохів, щоб звернули свою увагу на хворих психічними розладами і конкретними заходами підтримали як самих хворих так і їх сім‘ї».
Незабаром, 14 травня, Українська Греко-Католицька Церква відзначатиме День хворого. За словами сестри Надії, до цього дня їхня комісія підготувала чотири рівн і заходів. Так, Глава УГКЦ Блаженніший Любомир (Гузар) підготував своє послання до цього дня. Крім того, на єпархіальному і парафіяльному рівні запланована низка заходів просвітницького характеру. Зокрема, 12 травня, у Львові відбуватимуться зустрічі з медиками та духовенством на тему „Християнське значення людського страждання”. У той час на пасторальному рівні єпископи та священики відвідуватимуть хворих у своїх лікарнях. Завершаться відзначення Дня хворого спільною Святою Літургією.
Крім того, сестра Надія повідомила, що після візиту до психіатричної лікарні, планується відвідати і 8-му дитячу лікарню, що по вулиці Дністровській, у якій лікують важкохворих дітей. „Ми вдячні усім жертводавцям за їхню допомогу. А також вважаємо, як наголошує Святіший Отець Венедикт XVI у своєму посланні до хворих, що кожний з нас відповідно до своїх обов'язків та відповідальності покликаний зробити свій внесок у те, щоб була визнана та належно пошанована гідність цих наших братів і сестер”, - сказала на завершення сестра Надія Котур.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ