Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

«Молоді композитори світу» зберуться на Львівщині за підтримки Писарчука

Міжнародний проект розвитку культури та підтримки молодих композиторів з усього світу 9 та 11 листопада проходитиме у Львівській області за підтримки народного депутата України, голови Львівської обласної організації Партії регіонів Петра Писарчука. Про це повідомила прес-служба народного депутата України Петра Писарчука.

Зокрема, у рамках проекту відбудуться два великих концерти творів молодих композиторів у виконанні Львівського Камерного Оркестру “Академія” під керівництвом Народного артиста України, професора, завідувач кафедрою Камерного ансамблю і Квартету ЛНМА ім. М. Лисенка Артура Микитки. У концертах в рамках проекту прозвучать твори Д.Кольцова (Росія), М.Сімакова (Україна), І.Мінакової (Росія), П.Назайкінської (США), М.Амато (Італія), А.Школьнікової (Україна), а також. М. Скорика, М. Ластовецького, І. Кушплєра, А. Микитки.

Вхід на концерти - вільний. У Львові концерт розпочнеться о 18 годині 11 листопада у великій залі Львівської національної музичної академія ім. Миколи Лисенка (Нижанківського, 5).

Ця мистецька подія організована громадською організацією «Разом» (голова Володимир Маліновський), спільно з Львівською національною музичною академією імені М.Лисенка, (ректор - народний артист України, кандидат мистецтвознавства, професор Ігор Пилатюк), Дрогобицьким державним музичним училищем імені В.Барвінського (директор - Заслужений діяч мистецтв України, член Національної Спілки композиторів України Микола Ластовецький) та при підтримці Львівської обласної ради.

Довідка.

 Проект "Молоді композитори світу" - це творча співдружність і спілкування молодих композиторів, виконавців з різних міст України, близького та далекого зарубіжжя. Метою проекту - є популяризація сучасної оригінальної музики молодих композиторів і не тільки. Він є дуже цікавим перспективним і корисним, як для композиторів, так і для виконавців.

Проект "Молоді композитори світу" виріс з проекту «Молоді композитори України», який був створений у Львові 2007 року, де відбулась перша спроба народження цього композиторсько-виконавського проекту.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ