Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Молилась українською та хрестилась в УГКЦ: на Вінниччині священик УПЦ МП вигнав доньку воїна АТО

У місті Бершадь на Вінниччині священик Української православної церкви Московського патріархату вигнав з церкви дівчину, за те, що вона хрестилась в УГКЦ та молилась українською мовою та не дозволив їй стати хрещеною матір’ю для новонародженої дитини.

Про це у Facebook повідомила донька воїна АТО Оксана Лебідь, передає Прямий.

Інцидент стався на Водохреща. Зазначається, що дівчину запросили стати хрещеною матір’ю, проте священик,  почувши, що вона молиться українською та хрестилась в УГКЦ, заявив, що дівчина не може перебувати у храмі.

За доньку заступився батько, який є воїном АТО. Чоловік стверджував, що його доньку свого часу хрестили в тому ж храмі.

Нагадаємо, за словами експерта Андрія Здіорука, понад 50 парафій уже перейшло до складу Православної церкви України.

Також стало відомо, що священикам Свято-Покровського храму в селі Рубанівському на Дніпропетровщини, чия парафія перейшла до Православної церкви України, УПЦ МП заборонила служити та відлучила від посад.

Раніше "Прямий" повідомляв, що на Хмельниччині парафія Української православної церкви Московського патріархату перейшла до Православної церкви України.

У суботу, 15 грудня, в Києві Об'єднавчий собор обрав першого предстоятеля Української православної церкви. Ним став Епіфаній. Фактично - це буде перший визнаний київський митрополит з часів правління Ярослава Мудрого.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ