Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

МОН рекомендує під час карантину використовувати можливості дистанційної освіти

В цьому навчальному році Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України рекомендує не переривати навчання під час карантину, а використовувати можливості дистанційної освіти. 11 листопада 2011 року заступник Міністра освіти і науки, молоді та спорту Борис Жебровський звернувся з листом до Міністерства освіти і науки, молоді та спорту Автономної Республіки Крим, управлінь освіти і науки обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій щодо дотримання протиепідемічних заходів у навчальних закладах. Зокрема, у листі зазначається, що для забезпечення виконання у повному обсязі програмового матеріалу під час оголошення карантину керівникам органів управління освітою та навчальних закладів рекомендується застосовувати елементи дистанційного навчання при опрацюванні як теоретичного матеріалу, так і практичних завдань.

Зараз школи всієї України абсолютно безкоштовно можуть під час карантину користуватися послугами освітнього порталу «Щоденник.ua», що в 2011 році визнаний як в Україні (1 місце в номінації «Інновації у співпраці підприємств, наукових установ, структур бізнесу, міжнародних організацій, видавництв з системою освіти» в Національній виставці-презентації «Інноватика в сучасній освіті»), так і на світовому рівні (найкраща навчальна електронна платформа на міжнародному конкурсі «World Summit Award» у категорії «Електронне навчання і освіта»). За допомогою ресурсу «Щоденник.ua» вчитель може проводити уроки, класні години та батьківські збори, відправляти домашнє завдання та перевіряти рівень знань учнів у режимі он-лайн. А для додаткового вивчення вчитель може розміщувати на сайті фрагменти підручників, презентації, схеми, аудіо- та відеофайли, давати посилання на корисні ресурси. Найважливіше, що перевіряти здобуті учнями під час дистанційного навчання знання учитель може на сторінках освітньої мережі. Для цього в тестовому конструкторі він створює самостійні та контрольні роботи. А організувати та структурувати навчальний процес учителю допомагають електронний журнал та щоденник.

Через проведення «Євро - 2012» найбільшою проблемою карантин стає для випускників, навчальний рік яких значно скорочено. Складати ЗНО вони будуть вже в середині травня. Для учнів 11-х класів насамперед важливо під час карантину мати змогу готуватися до ЗНО на освітньому порталі «Щоденник.ua». В розділі «ЗНО» випускники мають можливість проходити тести з предметів у режимі он-лайн, а програма автоматично порахує набрану кількість балів.

Функціонал освітньої мережі дуже простий у використанні: інтерфейс розроблений таким чином, що всі можливості сайту доступні та зрозумілі навіть недосвідченому користувачу інформаційно-комунікаційних технологій. А для педагогів, які прагнуть бути з новітніми технологіями на «ти», по всій Україні «Щоденник.ua» регулярно проводить тренінги та майстер-класи.

Застосування ресурсів освітньої мережі «Щоденник.ua», яку обрали більш ніж 500 000 українських користувачів, під час карантину допоможе школам нашої країни надавати учням знання на високому рівні, без скорочених тем, невивченого матеріалу та темних плям.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ