Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

МОН скасує частину пільг для вступників

Міністр освіти і науки Іван Вакарчук запевнив, що кількість пільговиків серед вступників в українські вузи становить близько 5%, при цьому абітурієнт, що має пільги, буде прийнятий тільки в один заклад незалежно від кількості поданих заяв.

«Кожен пільговик має право подавати заяву, як і будь-хто, в десяток вищих навчальних закладів. І у всіх вищих навчальних закладах він ніби забрав ваші місця. Але він поступить в один», – сказав він в ефірі української служби радіо «Свобода» в суботу.

При цьому міністр підкреслив, що у разі заповнення наявних, наприклад, 20 державних місць пільговиками Міносвіти виділить додатково 20 місць.

На думку Вакарчука, частину пільг слід скасувати. «Але, на жаль, сьогодні ми маємо ті пільги і закони, які прийняла Верховна Рада України, і я, як міністр освіти і науки, змушений ці закони виконувати», – зауважив він.

Глава Міносвіти також зазначив, що в планах профільного відомства надати абітурієнтам з особливими потребами можливість здавати відповідні тести, щоб забезпечити їм рівні права з усіма категоріями вступників. «З наступного року ми будемо це реалізовувати», – пообіцяв Вакарчук.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ