Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

МОН створить план з протидії булінгу в школах

МОН разом з Мінсоцполітики, Мінкультом та Мінмолодьспорту створять план дій з протидії булінгу в навчальних закладах. Про це йшлося під час першої робочої зустрічі зацікавлених сторін з розроблення Національної програми із антибулінгу в закладах освіти, - Освіта.ua.

За словами генерального директора директорату інклюзивної та позашкільної освіти МОН Лариси Самсонової, метою плану є реальна протидія такому явищу ще на початковому етапі в освітній сфері.

«Ми маємо багато напрацьованого методичного матеріалу, різноманітних розробок з антибулінгу, але тепер потрібно об’єднати зусилля кожного для того, щоб усе це належно застосовувати», - наголосила Самсонова.

Вона також додала, що завданням профільних міністерств та громадських організацій буде проводити відповідні тренінги для вчителів зі створення комфортного освітнього середовища. А навчити дітей толерантності, виявляти ознаки насильницької поведінки, повідомляти про це планується через підручники, лекції тощо.

«Запобігання булінгу – це передусім державна політика. Ми маємо донести до кожного вчителя усі наші напрацювання, а також підтримувати його, адже ми розуміємо наскільки це складне питання», - підкреслила Лариса Самсонова.

Освіта.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ