Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

МОН: Зменшення держзамовлення в Західних областях пов’язане з регіональним ринком праці

Заступник міністра освіти і науки Євген Суліма спростував інформацію про те, що Міносвіти розподіляє бюджетні місця у вишах не за принципом якості освіти, а за регіональною належністю.

Він пояснив, що враховуються потреби ринку праці разом із Міністерством соціальної політики, і можливості тих чи інших регіонів в майбутньому працевлаштувати молодих фахівців. Про таке перший заступник міністра освіти і науки, молоді та спорту заявив в ефірі «5 каналу».

«Те, що йде мова про окреме зменшення держзамовлення в окремих регіонах – це пов’язано перш за все з великою кількістю тих людей які сьогодні стоять з такими спеціальностями у Центрах зайнятості, як безробітні. І ми перед тим як отримати Державне замовлення  подаємо пропозиції Вищих навчальних закладів, які ми отримали в Міністерстві до Міністерства соціальної політики з одного боку, а потім Міністерство економіки. І вже звідти з’являється проект рішення уряду який визначає Державне замовлення на наступний рік», - заявив Суліма.

Через те, що фахівці в області права більш затребувані на  Донеччині, університети цього регіону отримали більшу кількість бюджетних місць за  спеціальністю право, ніж виші Західної України, стверджує заступник Дмитра Табачника.

«В Донецькому регіоні сьогодні економічна складова, так склалося в країні, що Донецький регіон він сьогодні розвивається більш динамічно і у кожного підприємства повинен бути, мабуть, юридичній консультант. І тому сьогодні у нас в центрах зайнятості Донецького регіону  динаміка вивільнених і безробітних юристів набагато краща, ніж у Західному регіоні», - переконує Євген Суліма.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ