Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Монастир сестер-василіанок у Брюховичах, які перейшли до групи Догнала, не розформували як юридичну особу

Монастир сестер-василіанок в Брюховичах не є розформованим як юридична особа. Про це вчора, 29 березня, під час прес-конференції повідомив архиєпископ і митрополит Львівський УГКЦ, владика Ігор (Возьняк).

За його словами, всі сестри, які перейшли до секти Догнала, є виключеними з Чину святого Василія Великого.

«Однак, деякі люди надають їм у користування свої приватні подвір’я для спорудження каплиць», - додав митрополит.

Додамо, що група Догнала наразі налічує близько тисячі осіб. Секта Догналау Львівській області з’явилася у 2003 році. Тоді у Підгорецькому монастирі оо. Василіян оселилася група людей під керівництвом Антоніна Іллі Догнала.

Всі лідери групи не є громадянами України. В Україну вони приїхали через вимогу чеського єпископату до Генеральної Управи Василіянського Чину св. Йосафата про усунення Антоніна Догнала, Річарда Методія Шпіржіка, Роберта Самуїла Обергавзера та Василя Маркіяна Гітюка з території Чеської єпископської конференції. Відповідно, групу почали називати «підгорецькі отці».

Група активно критикує католицьких ієрархів, звинувачує Блаженнішого Любомира Гузара в «єресі» та проклинаючи всіх очільників УГКЦ та Святий Престол.

Довідка:

Нагадаємо, що у квітні 2007 р. 29 монахинь монастиря св. Іллі розірвали зв'язок з Генеральною Управою, а 19 грудня 2008 р. зробили публічну заяву про нове підпорядкування так званому «синоду єпископів правовірної Греко-Католицької Церкви». Цей «синод» складається із офіційно відлучених від Католицької Церкви священиків, на чолі з Антоніном Догналом, які обманюють людей, видаючи себе за єпископів, створюють псевдоцерковні структури, накладають «анафему» на Папу Бенедикта XVI та всю ієрархію Католицької Церкви, а також публічно зневажають ім’я блаженного Папи Йоана Павла ІІ.

Контемплятивно-адораційний монастир під покровом св. пророка Іллі, який міститься за адресою вул. Шкільна, 27, Львів-Брюховичі, є обителлю сестер Чину святого Василія Великого. Всі сестри, що є повноправними членами цього монастиря, підпорядковуються Генеральній Управі сестер Чину святого Василія Великого з осідком у місті Римі. (via Sant Alessio, 26, Roma).

Довідка взята із osbm-mukachevo.org.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ