Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Монголи під виглядом дипломатичної пошти намагались провезти 28 тисяч пачок цигарок

22 жовтня 2006 року у пункт пропуску «Рава-Руська» на прикордонно-митне оформлення  прибули два легкових автомобілі – «Вольво» та «Міцубісі» на тимчасових реєстраційних номерних знаках Російської Федерації, якими керували громадяни Монголії. Під час проведення  паспортного контролю прикордонники зауважили надмірне хвилювання даних осіб, які представились дипломатичними представниками Монгольської Республіки в Російській Федерації, проте підтверджуючих документів  про це не було. У митній декларації іноземці вказали про знаходження в них вантажу – дипломатичної пошти та 5 410 доларів США. Під час проведення поглибленого огляду  та після повного вивантаження товару  з  транспортного засобу в  боксі спільною  спеціальною оглядовою  групою  було встановлено, що  в 78  картонних  ящиках,  які були  обгорнуті  папером,  обклеєні  липкою  стрічкою і  опломбовані  мастичною  печаткою  та  біркою  з  надписом  „Дипломатична  пошта”  знаходились  сигарети.
 У легковому автомобілі «Вольво» вилучили 10 500 пачок цигарок, у «Міцубісі» - 17 500 пачок цигарок. Товар, який  перевозився з  приховуванням  від  митного  контролю з  використанням  спеціально виготовлених  сховищ  та  шляхом  надання  одним  товарам вигляду  іншим,   був вилучений  та переданий  на склад митниці. Транспортні засоби також вилучено та передано на склад митниці. Про це повідомили у прес-службі Західного регіонального управління Державної прикордонної служби Україна.
Цього ж дня, у пункті пропуску «Краковець» було припинено спробу ввозу в Україну забороненого товару — 4 208 кілограмів м’ясопродуктів та 571 кілограм маринованих грибів вилучили у громадянина України. Товар знайшли під час контролю під піноблоками у багажному відділенні мікроавтобуса «Фіат – Дукато».
Загальна оцінка конфіскованого товару складає 73 447  гривень.
Також, у пункті пропуску «Шегині» вчора також було вилучено м’ясопродукти. 1 674 кілограми були приховані в піддонах разом з цеглою. На цеглу громадянин України документи мав, а м’ясопродукти вирішив приховати і не заявляти про них. Як наслідок – мікроавтобус «Мерседес» та увесь товар конфісковано. Сума оцінки складає близько 37 тисяч гривень.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ