Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Монумент Слави у Львові ‒ це не просто пам'ятник, а символ совєцького минулого, - Галущак

Монумент слави на вулиці Стрийській у місті Львові слід демонтувати, оскільки це пам'ятник навіть не воїнам Другої світової війни, а возвеличення совєцької історії. Про це 10 липня під час прес-конференції на тему "Чому Львівська міська рада перешкоджає демонтажу Монумента слави" повідомив молодший науковий співробітник Науково-дослідного інституту українознавства свободівець Михайло Галущак, повідомила прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода».

"Монумент Слави у Львові ‒ це улюблене місцем збору комуністів, це не просто пам'ятник, а символ совєцького минулого, символ тих, хто бажає жити і померти у минулому. Вибачте, але ми хочемо жити в Україні… Ми прекрасно розуміємо, що пам'ятники розмивають кордони, пам'ятаємо, що російсько-українська війна є там, де були пам'ятники Лєніну", ‒ зазначив Михайло Галущак.

Також свободівець наголосив, що у 2014 році, коли росіяни окупували Крим, то перший пам'ятник, який вони знесли ‒ це був меморіял гетьману Сагайдачному. "Для росіян цей пам'ятник був більш ніж символічним, бо український полководець дійшов до самої Москви. Пам'ятник був встановлений як символ перемоги над росіянами. Його встановили у 2008-му році з ініціятиви адмірала Ігоря Тенюха.

Ми вимагаємо міську владу Львова не саботувати процес демонтажу Монумента слави, який є символом совєцької пропаганди про Другу світову війну. Наслідки цієї пропаганди ми вже відчули на Донбасі, коли російським солдатам вистачило лише почепити георгіївські стрічки, і місцеве населення перенеслось у 1941 рік та почало зустрічати окупантів, як "асвабадітєлєй", ‒ зазначив Михайло Галущак.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ