Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мощі Святої Варвари перебувають у Червонограді

Рака з мощами Святої Великомучениці Варвари від учора, 30 травня, перебуває у Червонограді — про це «Гал-info» повідомив релігієзнавець Андрій Юраш.
«На численні прохання громади м. Червонограда та особисто голови Львівської облдержадміністрації Петра Олійника вчора мощі Св. Варвари відвезли туди, бо вважається, що Св.Варвара є покровителькою шахтарів», — розповів Андрій Юраш.
За його словами, рака з мощами буде перебувати там до 13.00 сьогоднішнього дня, а вже звідти її повезуть до Самбора (з 31 травня 2006 року протягом тижня мощі Св.Варвари перебуватимуть у Дрогобицько-Самбірській єпархії УПЦ КП).
Нагадаємо, що з 23 по 30 травня 2006 року у Львові перебувала срібна рака з мощами Святої Великомучениці Варвари, 1700-річчя мученицької кончини якої відзначають в усьому християнському світі цього року. Мощі Великомучениці Варвари возять по всіх областях України; їх шлях розпочався з Києва 1 травня цього року, потім їх привезли у Житомир, а звідти у Рівне, Луцьк, Львів Дрогобич, Івано-Франківськ, Чернівці, Тернопіль, Хмельницький.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ