Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Москаль іде з посади заступника глави МВС

Учора президент Віктор Ющенко направив конституційне подання до Конституційного суду щодо розпорядження Кабінету міністрів # 1527-р від 16 грудня 2009 року про призначення Геннадія Москаля заступником міністра внутрішніх справ-начальником ГУ МВС України в Криму, повідомляє видання "Комерсант-Україна".

Причини подання президентом подання назвав вчора сам Геннадій Москаль: "Офіційний мотив - я суміщаю роботу народного депутата із посадою заступника глави МВС та начальника ГУ МВС у Криму". Слід зазначити, що згідно із законом "Про статус народного депутата" народний депутат не має права бути членом Кабміну, керівником центрального органу виконавчої влади, а також займатися оплачуваною діяльністю.

За словами Геннадія Москаля, начальником кримської міліції він працював виключно на громадських засадах: "На цій посаді я не отримую зарплату. Навпаки, кожен місяць плачу за будинок, за водія і за амортизацію автомобіля". Москаль розповів, що він вже переклав функції міністра внутрішніх справ в Криму на свого першого заступника Євгена Бігашка. "Я лечу в Київ у міністерство, щоб офіційно зняти з себе ці обов'язки (заступника глави МВС-начальника ГУ МВС у Криму)", - додав Москаль.

Учора заступник глави Секретаріату президента-представник глави держави у Центрвиборчкомі і КС Марина Ставнійчук була недоступна для коментарів.

У той же час народний депутат Юрій Ключковський (НУ-НС) засумнівався в тому, що президент "може коригувати кадрові призначення Кабінету міністрів". "Якщо Геннадій Москаль напише заяву до Верховної Ради про припинення депутатських повноважень, то проблем не буде взагалі. Якщо ж він продовжить перебувати в статусі народного депутата, то порушить закон", - констатував він, передають Подробности.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ