Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Москаль повідомив про плани влади звільнити захоплені будівлі з залученням 10 тисяч силовиків

Народний депутат Геннадій Москаль заявив про плани влади провести найближчим часом спецоперацію щодо зачистки будівель у центрі Києва, які зараз контролюють протестувальники.

"До мене, як до голови тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з розслідування діяльності правоохоронних органів і окремих посадових осіб під час масових акцій, які проходять в Україні з 21 листопада 2013 року, надійшла інформація від високопоставлених офіцерів МВС України, які брали участь у спільних навчаннях з антитерористичним центром СБУ. За їхніми словами, захоплення активістами громадської організації "Спільна справа" об'єктів стратегічного значення (Мінапк, Мін'юст, а також спроба захоплення Міненерго) стало приводом для розробки і проведення найближчим часом двох спецоперацій. Одна з них - під кодовою назвою "Хвиля" - буде виконуватись силами МВС (всі підрозділи, у першу чергу ті, які мають диверсійно-штурмову підготовку - "Омега", "Ягуар" тощо з можливим залученням окремих штурмових загонів підрозділів Держприкордонслужби). Мета "Хвилі" - зачистка місцевості, що зараз контролюється протестувальниками", - написав Москаль на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

Окрім того, за його даними, передбачається проведення наступальної операції і створення кількох фільтраційних кордонів із застосуванням відволікаючих маневрів. Завдання фільтраційних кордонів - затримання всіх осіб, що залишають місце зачистки. "Наступальну операцію будуть проводити з усіх прилеглих вулиць Лютеранської, Прорізної, Костьольної та інших. Її мета - звільнення захоплених приміщень КМДА, Будинку профспілок, Мін'юсту, Мінапк, Українського дому, Палацу "Жовтневий". Загальна чисельність задіяних в операціях працівників МВС і СБУ - близько десяти тисяч", - зазначив депутат.

Москаль поінформував також, що він як голова слідчої комісії Ради звернувся до міністра МВС та голови СБУ з проханням офіційно підтвердити або спростувати викладену інформацію. 

ZN.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ