Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Москаль висунув ЛНР ультиматум

Голова Луганської обладміністрації Геннадій Москаль звинуватив бойовиків ЛНР у пошкодженні газопроводу і ЛЕП на території області та пригрозив домогтися припинення постачання електрики, газу та води, - LB.ua.

"Якщо протягом двох діб вони своїми силами не відновлять електропостачання на Станично-Луганський район і не відновлять газопостачання Чорнухиного, а також не полагодять пошкоджений газопровід біля Сокільників, ОДА буде змушена звернутися до уряду України з проханням вжити адекватних заходів щодо постачання електрики, газу та води на територію ЛНР", - повідомляє прес-служба Москаля.

Причиною невдоволення губернатора стало те, що бойовики черговий раз пошкодили лінії електропередач, що ведуть з контрольованої ними території у Станично-Луганський район. Без світла в результаті залишилися населені пункти, де проживають 42 тисячі осіб. "ЛЕП перебито навмисно, бо ніяких бойових дій на цій території не велося. Навмисно також перебито відновлений газопровід до Чорнухиного", - зазначив Москаль.

"Усе це при тому, що на підконтрольній Україні території постійно діють віялові відключення електроенергії, від яких страждають громадяни, а за електроенергію і газ, які Україна постачає ЛНР, ніхто не платить ні копійки. І тепер "на знак подяки" вони перебили нам електрику і газ", - додав він.

Станично-Луганський район, за даними обласної адміністрації, до цього вже було позбавлено електропостачання у зв'язку з пошкодженням ЛЕП. Провести ремонтні роботи тривалий час не вдавалося через бойові дій. У кінці жовтня з ЛНР було досягнуто домовленості про те, щоб ремонтники отримали доступ у "буферну зону". В результаті електропостачання району було відновлено.

LB.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ