Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Московська церква в Україні скликає у Києво-Печерській Лаврі Синод

Як повідомив український тележурналіст, політолог та історик, релігієзнавець Андрій Ковальов, сьогодні Московський Патріархат в Україні скликає у Києво-Печерській Лаврі Синод.

Він зазначає, що нічого нового від Синоду МП в Україні не варто очікувати.

"На мою думку, в керівництві РПЦ в Україні, як завжди перемогла тупа позиція вірності Кірілу і страху перед Москвою. На цьому Синоді колаборанти в рясах засудять «захоплення храмів раскольніками», також будуть погрожувати місцевій владі зверненням до Європейського суду з прав людини за заборону діяльності РПЦ в Броварах та Конотопі. Також на Синоді зраково-показово засудять всіх священників, які вийшли з духовної неволі РПЦ та возз'єдналися з Православною Церквою України. Ймовірно заборонять у священнослужінні священників, які підписали колективний лист про Міжнародний православний суд над Кірілом (Гундяєвим). 

Ніякого довгоочікуваного так званого «Собору Московського Патріархату в Україні», щодо Автокефалії не буде! Навіть не сподівайтеся", - зазначає Ковальов.

Андрій Ковальов вважає, що очільники РПЦ в Україні до останнього будуть зберігати вірність Кірілу і Москві.  Яка досі, навіть в умовах війни фінансує верхівку РПЦ в Україні через певні фінансово-промислові групи, зокрема через компанії Малхасяна-Новінського, який і далі виконує обов‘язки касира РПЦ в Україні.

Деякі священники і миряни, які залишаються у секті московствующих в Україні, і далі щиро вірять, що  російська військова агресія стане каталізатором скликання якось «Собору», на якому Москва дозволить своїй церковній структурі в Україні оголосити Автокефалію - церковну незалежність від Москви! 

"Не будьте наївними! Цього не буде. РПЦ в Україні - це остання надія Москви. Це остання, найбільша структура Путіна в Україні і Москва ніколи від цієї структури не відмовиться. Єдиний шлях - це вихід з Московського Патріархату і возз'єднання з ПЦУ. Ті хто і надалі залишаться священником, або адептом московської секти - співвідповідальний за російську агресію і військові злочини Москви в Україні. На ваших руках кров вбитих українців", - завершує Ковальов.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ