Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

Московський патріархат пропонує священникам гроші «в доларах», аби вони не переходили в ПЦУ, - митрополит

Митрополит Вінницький і Барський Православної церкви України Симеон заявив, що Українська православна церква Московського патріархату пропонує своїм священникам «гроші у доларах», аби вони не переходили до ПЦУ.

Про це Симеон заявив в інтерв’ю «Главкому», передає Громадське.

«На сьогоднішній день є пропозиції священникам, щоби вони не переходили. Не хочу називати суми, але великі гроші, не у гривнях, а в доларах», — сказав він.

Водночас митрополит зазначив, що сповільнення переходу парафій з УПЦ МП пов’язано із судовими процесами.

«Люди думали, що на парафіяльних зборах за це проголосують і на цьому все, кількість голосів переважить і перейдуть. А тут виходить, виникає судова тяганина, потрібно вирішувати проблему в правовому полі: земля, храми», — пояснив Симеон.

Він додав, що процес все одно йде, зокрема 24 червня перереєстровується парафія у Вінницькій області.

Зазначимо, що Симеон є одним з двох митрополитів УПЦ МП, які приєдналися до помісної церкви України.

Нагадаємо, УПЦ МП через суд хоче скасувати реєстрацію ПЦУ.

15 грудня на Об'єднавчому соборі в Києві створили Православну церкву України. Предстоятелем Української помісної православної церкви обрали митрополита Переяславського та Білоцерківського Епіфанія, представника УПЦ КП.

5 січня Вселенський патріарх Варфоломій у своїй резиденції у Стамбулі підписав томос, який проголошує автокефалію новоствореної Православної церкви України.

6 січня Вселенський патріарх Варфоломій передав предстоятелю новоствореної Православної церкви України Епіфанію посох і томос, який проголошує автокефалію. Після цього процедура отримання Україною церковної незалежності була офіційно завершена.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ