Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Москва – не найвдаліший варіант для першого візиту Президента Януковича, – експерт

Москва – не найвдаліший варіант для першого візиту Віктора Януковича в ролі Президента України. Таку думку в інтерв'ю «Головкому» висловив директор Інституту політичного аналізу і міжнародних досліджень Сергій Толстов.

 

За його словами, візит до Москви вимагає самої серйозної підготовки. «На сьогодні головних тем у діалозі з Москвою три: газові контракти (тема їх перегляду в будь-якому разі не викличе захоплення у Путіна і керівництва "Газпрому"); газовий консорціум (тема потребує детальної підготовки, особливо з урядом, тому без перестановок у виконавчій владі втрачає сенс); Чорноморський флот (продовження базування після 2017 року). Це питання саме по собі ролі не грає і може бути використано тільки як серйозна взаємна поступка в обмін на нормалізацію газових контрактів", – сказав Толстов, додавши: Ну і плюс до цього, економіка, економіка і ще раз економіка".

«Таким чином, зазначив експерт, Москва ненайвдаліший варіант для першого візиту. Адже перший візит нового Президента України навряд чи варто відкладати надовго, а поїздка до Росії вимагає масштабної підготовки та узгодження найважчих проблем. У Москві новому Президенту просто не можна допустити серйозних помилок, адже можуть призвести до великих іміджевих втрат».

Нагадаємо, в суботу, 19 лютого, прес-служба Кремля повідомила, що Янукович відвідає Росію в першій декаді березня. Домовленість про це була досягнута в ході телефонної розмови Януковича з Дмитром Медведєвим.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ