Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Москва не реагує на запити України та ОБСЄ щодо обстрілів на Донбасі, - Порошенко

Російська сторона не відреагувала на запити України та ОБСЄ щодо обстрілів під Авдіївкою, внаслідок яких загинули семеро українських бійців і 14 зазнали поранень.

Про це заявив глава Української держави Петро Порошенко на спільному з канцлером ФРН Ангелою Меркель брифінгу у Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Поранені і загинули вони внаслідок вогню з артилерійських систем, які були встановлені російськими бойовиками у житлових кварталах Донецька і Ясинуватої для того, щоб українські військові не мали можливості відкрити вогонь у відповідь. Це варварські методи ведення вогню. Ми негайно залучили ОБСЄ, негайно поінформували. Наголошую на тому, що російська сторона відмовилася реагувати на запити нашої сторони, на запити ОБСЄ", - зазначив Порошенко.

Водночас Порошенко заявив, що наполягає на координації зусиль з європейськими партнерами щодо залучення російської сторони до переговорів у Мінську для врегулювання ситуації на Донбасі. 

"Ми впевнені в тому, що на сьогодні потрібні об'єднані і рішучі дії. Рішучі дії для того, щоб замотивувати російську сторону бути за столом переговорів, замотивувати імплементувати в повному обсязі мінські домовленості, в першу чергу, їх безпековий компонент, припинити вбивство, в тому числі цивільного населення на Донбасі", - сказав Президент України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ