Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мостиські митники припинили спробу незаконного вивезення старовинних книг XVIII — початку ХХ століть

Працівниками оперативного підрозділу митного поста «Шегині» спільно із Службою по боротьбі з контрабандою та митною вартою Мостиської митниці  22 жовтня цього року  в громадянина Польщі, який повертався з України на Батьківщину автомобілем марки «Полонез» через митний пост «Шегині», намагався провезти, незадекларувавши, 11 старовинних книжок XVIII початку ХХ століть, виданих польською, німецькою та французькою мовами.

Жодних дозвільних документів на право переміщення цих предметів через   митний   кордон   України  подано  не  було.   Книжки   були   виявлені   у поліетиленовому пакеті, який містився в багажнику автомобіля. Виявлені   предмети   старовини   вилучені   і   скеровані   на   експертизу,   яка встановить їх походження, історичну та культурну цінність.
Крім того, як повідомлялось раніше на початку жовтня цього року працівниками митного поста «Шегині» спільно з працівниками УСБУ у Львівській області було припинено спробу   незаконного    переміщення    через    митний    кордон    України    трьох старовинних ножів з ножнами. Згідно із висновками експертизи зазначені предмети визнані такими, що мають культурну та історичну цінність. За даним фактом порушено кримінальну справу.
Крім цього було припинено чергову спробу незаконного ввезення на територію України м’ясних продуктів. Про це повідомив керівник прес-служби Мостиської митниці Валерій Ярина.
Цього дня, громадянин України на вантажному мікроавтобусі марки «Мерседес» намагався незаконно провезти на територію України з Республіки Польщі, намагаючись приховати від митного контролю 700 кг шпондера, 900 кг м’ясного фаршу та 14 кг сосисок на загальну суму понад 25 тис грн. М’ясні продукти без етикеток та інших документів, які б свідчили про країну походження, якість продуктів та дату їх виготовлення, знаходились в салоні кузова вантажного мікроавтобуса замасковані цеглою. Виявлені м’ясопродукти та транспортний засіб затримано.
За наведеними фактами складено протоколи про порушення митних правил.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ