Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

МОЗ: До Євро-2012 в Україні має бути "безпечне санітарно-гігієнічне середовище"

Віце-прем'єр з гуманітарних питань — міністр охорони здоров'я України Раїса Богатирьова констатує недовіру українців до вакцинації і бачить необхідність пропагувати імунізацію населення.

За її словами, за останні п'ять років в Україні не було 100% охоплення щепленнями населення.

«Сьогодні ця цифра коливається в районі 60-70% залежно від того, який вид захворювання ми намагаємося попередити. Це говорить про те, що є недовіра до імунізації, і засоби масової інформації допомагають фіксувати цю недовіру», — сказала вона 30 березня на прес-конференції.

При цьому міністр висловила здивування позицією лікарів, які, маючи спеціальну вищу освіту, відмовляють пацієнтів від вакцинації.

"Тому моє завдання сьогодні - проводити широку пропаганду", — сказала Богатирьова.

На її думку, необхідно захистити медичних працівників, які працюють з імунізацією, у випадках, коли вони роблять все правильно і за стандартами, але відбуваються ускладнення після вакцинації.

Разом з тим, Богатирьова зазначила, що стурбованість ситуацією з імунізацією висловлює і Всесвітня організація охорони здоров'я.

За словами глави МОЗ, у зв'язку з Євро-2012, яке пройде влітку в Україні, "потрібно від нас зробити все, щоб було безпечне санітарно-гігієнічне середовище".

ZN.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ