Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

МОЗ новим наказом знову відсторонила Амосову з посади ректора

За інформацією DT.UA Міністерство освіти та науки України новим наказом від 5 березня повторно відсторонило ректораНаціонального медичного університету ім. Богомольця Катерину Амосову з посади ректора.

Згідно з документом виконання обов'язків ректора покладено на першого проректора Ярослава Цехмістера. Про рішення вже повідомили адміністрацію Національного медичного університету ім. Богомольця.

Також МОЗ продовжило термін роботи міністерської комісії "З перевірки забезпечення екзаменів "Крок", яка працює в університет, на два тижні. Таким чином комісія працюватиме до 23 березня.

Окрім цього міністерство уже остаточно прийняло рішення оскаржити рішення Адміністративного суду Києва про поновлення Катерини Амосової на посаді ректора Національного медичного університету ім. Богомольця. Раніше у відомстві вже зазначили, що рішення суду не передбачає скасування рішення МОЗ про відсторонення Амосової з посади на час перевірки.

Дивіться також фото: МОН вимагає від керівництва НМУ ім. Богомольця відновити навчальний процес

У п'ятницю, 2 березня, Адміністративний суд Києва зупинив дію наказу Міністерства охорони здоров'я України та поновив на посаді відсторонену ректорку Національного медичного університету імені Богомольця Катерину Амосову.

Наказ про відсторонення від посади ректора НМУ ім. Богомольця Катерини Амосової був підписаний в. о. міністра охорони здоров'я Уляною Супрун 20 лютого.

У міністерстві пояснили рішення про відсторонення Амосової зривом призначеного на 20 лютого в НМУ іспиту "Крок-1. Стоматологія" через конфлікт між університетом та Центром тестування при МОЗ.

DT.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ