Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

МОЗ оновило календар щеплень

Міністерство охорони здоров’я оновило Національний календар профілактичних щеплень відповідно до рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров'я та міжнародної практики. Про це написала в. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун у Facebook.

Відповідний наказ набув чинності сьогодні, 4 липня.

"Від туберкульозу (БЦЖ) дітей щеплюватимуть 1 раз - на 3-5 добу життя. Ревакцинацію у 7 років робити більше не потрібно.

Другу дозу вакцини проти гепатиту В дитина отримуватиме не у перший місяць життя, а у другий. Це дозволить у майбутньому робити щеплення багатокомпонентною вакциною, яка даватиме захист одразу від кількох хвороб - гепатиту В, дифтерії, правця, кашлюку та поліомієліту.

Це допоможе зменшити кількість візитів на вакцинацію, зберегти більше часу для лікарів та батьків, а також зменшити рівень стресу мам, тат і діток, адже навіть безболісні уколи не завжди даються легко", - йдеться у повідомленні.

Супрун зазначила, що вакцинація за календарем профілактичних щеплень є безоплатною. Її можна зробити у вашого сімейного лікаря або педіатра.

Вакцини від 10 небезпечних хвороб - гепатиту В, туберкульозу, поліомієліту, дифтерії, кашлюку, правця, гемофільної інфекції, кору, краснухи і епідемічного паротиту закуповує держава та розвозить до регіонів України. Усі вакцини якісні, ефективні і безпечні, прекваліфіковані ВООЗ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ