Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

МОЗ України завершено закупівлю всіх необхідних протитуберкульозних препаратів на 2015 рік

Інформація щодо забезпечення протитуберкульозними препаратами хворих в Україні надана прес-службою МОЗ України.

Державна установа «Український центр контролю за соціально небезпечними хворобами Міністерства охорони здоров'я України» інформує щодо стану забезпечення хворих на туберкульоз в Україні необхідними препаратами.

Станом на сьогодні Міністерством охорони здоров'я України завершено централізовану закупівлю всіх необхідних протитуберкульозних препаратів за кошти державного бюджету для лікування хворих на туберкульоз протягом 2015 року.

З метою запобігання перерви лікування хворих на мультирезистентний туберкульоз протягом 2015 року було досягнуто домовленостей щодо поставки ліків на 1 квартал 2015 року у якості благодійної допомоги від Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією.

За оперативною інформацією Українського центру контролю за соцхворобами МОЗ України, станом на 21.01.2015 немає ризиків переривання лікування хворих на туберкульоз, як чутливого, так і мультирезистентного, у зв'язку із відсутністю необхідних препаратів. Для забезпечення лікування хворих на мультирезистентний туберкульоз (т. з. ПТП II ряду) регіони України забезпечені до лютого - березня 2015 року.

За даними ДП «Укрвакцина», яка здійснює розвезення ліків у регіони, 19.01.2015 розпочато доставку протитуберкульозних препаратів, закуплених за кошти держбюджету, до регіонів України. Поставка ПТП II ряду, наданих Глобальним фондом у якості благодійної допомоги для лікування хворих на туберкульоз, які отримують ПТП за кошти Державного бюджету, розпочнеться в кінці січня – на початку лютого 2015 року.

Таким чином, на сьогодні МОЗ України не підтверджує жодних ризиків щодо переривання лікування хворих на туберкульоз.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ