Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

МОЗ звільнив ректорку медуніверситету Богомольця Амосову

Міністерство охорони здоров'я України розпорядилося звільнити ректорку Національного медичного університету ім. О. Богомольця Катерину Амосову. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на текст відповідного наказу.

Зазначається, що наказ про звільнення підписав держсекретар МОЗ Артем Янчук 30 березня.

Згідно з повідомленням, Амосова уранці 2 квітня під час брифінгу підписала відповідні документи щодо того, що вона ознайомлена з наказом.

Як уточнила Амосова, наказ про її звільнення університет отримав у п'ятницю ввечері.

Нагадаємо, ректорка Амосова звернеться до суду з позовом на МОЗ щодо її звільнення.

Мінохорони здоров'я створило комісію для перевірки всіх обставин зриву іспиту «Крок 1. Стоматологія» у медуніверситеті Богомольця. На час роботи комісії — до 23 березня  — прийнято рішення про відсторонення ректорки Катерини Амосової.

Нагадаємо, 2 березня відсторонену ректорку Національного медичного університету імені Богомольця Катерину Амосову суд відновив на посаді.

Раніше 20 лютого Міністерство охорони здоров’я України відсторонило від виконання обов'язків ректорку Національного медичного університету імені Богомольця Катерину Амосову.

Ректорку відсторонили через те, що студенти стоматологічного факультету не змогли скласти обов'язковий для продовження навчання іспит «Крок 1. Стоматологія».

Сама Амосова заявила, що її відсторонили від виконання обов'язків «за відмову з боку заступника МОЗ здійснити протиправні дії».

Наглядова рада медуніверситету Богомольця підтримала відсторонену ректорку Амосову.

20 лютого студенти Національного медичного університету імені Богомольця заблокували вхід до ВНЗ для новопризначеного виконуючого обов'язків ректора Михайла Захараша.

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ