Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Можливість реалізації президентської ініціативи «Доступне житло» є, потрібно знайти тільки механізм впровадження у життя — Микола Пшевлоцький

Механізми надання земельних ділянок органами місцевого самоврядування під будівництво за програмою доступного житла є визначені законодавством України. Про це у коментарі «Гал-info» повідомив депутат ЛОР, начальник Львівського обласного управління земельних ресурсів Микола Пшевлоцький.
«Справді, це залежатиме від органів місцевого самоврядування, в першу чергу і виключно від них, адже земля надаватиметься та, яка є в межах населених пунктів, а вона є у прямому підпорядкуванні органів місцевого самоврядування. Хоча, там де земля є розмежованою, то вона підпорядковується місцевим РДА. У нашого управління є певні напрацьовані пропозиції, схеми законодавчого впровадження ініціативи Президента України щодо надання землі під будівництво соціального жила тим людям, які претендують на соціальне житло, є і їхній відповідний реєстр. Будуть створені відповідні структури в областях, яким і надаватимуться землі під будівництво соціального житла. Наразі, для впровадження ініціативи «соціальне житло» потрібна політична воля, яка - за органами влади. Ми готові бути реалізатором, ланкою впровадження у життя такого проекту. Зазначу, що це абсолютно можливо, потрібно тільки політична воля органів влади в особі органів місцевого самоврядування. Шляхи та лінії реалізації президентської ініціативи є, треба тільки знайти механізм реалізації», — зазначив Пшевлоцький.
Нагадаємо, Президент України Віктор Ющенко наполягає на безкоштовному наданні земельних ділянок органами місцевого самоврядування під будівництво за програмою «Доступне житло». Про це Ющенко заявив вчора, відкриваючи нараду з питань будівництва доступного житла.
За словами Президента, органи місцевого самоврядування повинні узяти на себе всю дозвільну процедуру, яку потрібно пройти для надання земділянки під будівництво доступного житла. Президент висловився за створення в областях робочих груп, які б відпрацьовували всі вхідні запити формалізації програми доступного житла на місцевому рівні.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ