Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Учні мистецьких шкіл Львівщини зможуть безплатно відвідати музеї Львова

Учні мистецьких шкіл усіх районів Львівщини отримали змогу безплатно відвідувати музеї Львова в рамках програми "Запізнайся наживо з музеєм". Повідомила прес-служба Львівської ОДА розробили у департаменті з питань культури, національностей та релігій Львівської облдержадміністрації.

"Наше завдання усіляко сприяти розвитку і шліфуванню молодих талантів, - зазначила директор департаменту Христина Береговська. - Програма "Запізнайся наживо з музеєм" відкриває для дітей нові можливості комунікації через мистецтво зі світом". 

За словами Христини Береговської, учні мистецьких шкіл відвідуватимуть музеї Львова щомісяця. Про транспортне забезпечення подбають районні державні адміністрації, а департамент з питань культури ЛОДА організує безкоштовне відвідування того чи іншого музею. Дирекції усіх мистецьких шкіл надіслали перелік музеїв, які хочуть відвідати їх вихованці.

До речі, діти з мистецьких шкіл Буського району уже побували у кількох музеях Львова. Зокрема, вони ознайомилися з експозиціями музею Тюрма на Лонцького, музею Івана Франка та Національного музею імені Андрея Шептицького.

Загалом у Львівські області налічується 74 мистецькі школи, де навчається 22 725 дітей.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ