Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Музей «братерства і дружби» на передовій

Музей «братерства і дружби» організували військовослужбовці підрозділу, що обороняє Талаківку. Само собою, назва «братерства і дружби» несе в собі велику долю сарказму. Адже всі експонати цього музею зібрані нашими захисниками у власних окопах та бліндажах.


На відкритому майданчику можна побачити рештки всіх «подарунків», які російсько-окупаційні війська щедро надсилають нам мало не щодня.

- Це далеко не повна експозиція всіх надбань, - розповів наш гід військовослужбовець Крило. – Тут зібрані «подарунки», які наші колишні брати вистріляли по нас починаючи з так званого «Пасхального перемир’я». Тут можна побачити і рештки «градів», залишки від протитанкових керованих ракет, уламки від великокаліберних снарядів тощо. Окремо експонуються кулі всіх калібрів, що є на озброєнні у наших, так би мовити, опонентів.

За словами бійців, російсько-терористичні війська стали хитріші у застосуванні боєприпасів. Наприклад, такі речі як вистріли до гранатомету, вони використовують ще радянського виготовлення. Це ж стосується і великокаліберних снарядів. Хоча маркування деяких видів ракет вже російського виробництва, і само собою до нашої держави такі боєприпаси не поступали.

Складається враження, що вони просто утилізують на Українській землі свої застарілі боєприпаси, - продовжив наш гід. – Але ми сподіваємось, що все це свого часу з експонатів нашого символічного музею перетвориться на речові докази військових злочинів Російської Федерації проти України та нашого народу.

Експозиції музею відкриті для огляду 24 години на добу, за винятком часу, коли терористи продовжують поповнювати його черговими експонатами, відкриваючи обстріли по нашим позиціям. Учасникам бойових дій вхід безкоштовний.

Тарас Грень, регіональний медіа-центр Міністерства оборони України (м. Львів).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ