Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Музей Митрополита Андрея Шептицького відкрили у Прилбичах

Сьогодні, 29 липня, у Прилбичах Яворівського району, - родинному селі Митрополита Андрея Шептицького, відзначають 150-річчя від його дня народження. Святкування ювілейної дати розпочались з Божественної Архієрейської літургії, яку очолив єпископ-помічник Львівської архієпархії, Преосвященний владика Венедикт. Спільно із місцевою громадою та прочанами участь в урочистостях взяв голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка, а також керівництво району, повідомила прес-служба Львівської ОДА.
Фото - УКУ

Опісля Літургії відбулося освячення музею Митрополита у с. Прилбичах. Усі його експонати мають безпосередній стосунок до Шептицького та його родинного села, серед яких речі, з котрими пов'язане дитинство, юність та життя Слуги Божого.

Для дітей на церковному подвір'ї ГО "Розвиток громади" спільно з Яворівською РДА провели майстер класи з малювання патріотичних символів, плетіння жовто-блакитних браслетів.

Зазначимо також, що на завершення заходів парох храму Собору Пресвятої Богородиці та Обручника Йосифа о. Андрій Стадницький висловив вдячність голові Львівської облдержадміністрації Олегу Синютці за допомогу в організації ювілейних святкувань, зокрема за сприяння у ремонті дороги до Прилбич та відкритті музею.

Сьогодні святкування ювілею Андрея Шептицького продовжаться в м. Яворів. Зокрема, о 17:00 год. біля пам'ятника Митрополиту відбудеться молитва, а о 17:30 год. у Народному домі м. Яворів – літературно-музичний вечір.

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ