Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

МВФ готовий дати Україні наступні 2,8 млрд грн

Міжнародний валютний фонд рекомендуватиме виділити Україні другий транш кредиту у розмірі 2,8 мільярди доларів. Про це на спільній прес-конференції з прем’єром Юлією Тимошенко заявила голова Місії МВФ в Україна Джейла Пазарбазіоглу, - "Українська правда".
У повідомленні зазначено, що Джейла Пазарбазіоглу сказала: "Ми узгодили нашу позицію з українським керівництвом про те, щоб запропонувати керівництву МВФ, зокрема, виконавчій раді директорів, про те, щоб наступний транш був у розмірі близько 2,8 мільярди доларів".

"Ми досягли домовленості на рівні експертів, з керівництвом України стосовно завершення першого перегляду програми. Меморандум про економічну і фінансову політику керівництва України буде подано керівництву фонду для того, щоб його затвердили", - додала глава місії МВФ.

Пазарбазіоглу також зазначила, що Україна зазнала великого удару від світової економічної кризи, але висловила упевненість, що ситуацію буде стабілізовано.

"Ми з оптимізмом дивимося у майбутнє, враховуючи те, що в останній час було досягнуто суттєвої стабілізації ситуації", - сказала вона.

За словами голови місії МВФ, економіка Україна "досить швидко пристосувалася до шоку".

"Було скориговано обмінний курс, дефіцит (бюджету) трохи скоротився, інфляція знизилася більше, ніж ми очікували", - сказала вона.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ