Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

МВФ готовий працювати з Україною

Міжнародний валютний фонд готовий до продовження співпраці з Україною. Про це під час конференції про перспективи розвитку економіки України в період після президентських виборів, а також привабливості інвестиційного ринку для інвесторів повідомив постійний представник МВФ в Україні Макс Альєр.

"Директор МВФ зателефонував Януковичу і сказав, що фонд готовий працювати з Україною, тому, що ця країна з великим потенціалом. Ми готові до продовження діалогу з Україною", - сказав він.

Альєр назвав одним з важливих умов продовження співробітництва МВФ з Україною скорочення дефіциту держбюджету в 2010 році.

"Необхідно знизити дефіцит держбюджету (у 2010 році), щоб він не був таким значним, як у торік", - сказав Альєр.

Він також висловився за прийняття українською владою заходів зі стабілізації у фінансовому та банківському секторах.

Виступав на конференції заступник голови Адміністрації президента Андрій Гончарук, який також висловився за поновлення співробітництва України з МВФ. За його словами, відповідний двосторонній меморандум повинен бути реалістичним і має виконуватися.

Нагадаємо, що 2 березня заступник міністра фінансів Олександр Савченко припустив поновлення кредитування України Міжнародним валютним фондом у другому півріччі 2010 року.

Мінфін заявляє про намір експертів технічної місії МВФ відвідати Україну для підготовки нового меморандуму 7 квітня, передають Подробности.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ