Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

МВФ псує імідж Нацбанку і зле рахує, – Стельмах

Голова Національного банку України (НБУ) Володимир Стельмах вважає, що Міжнародний валютний фонд (МВФ) своїми неточними прогнозами щодо рівня інфляції в Україні створює негативний імідж Нацбанку. Про це він заявив на спільному засіданні за участі Президента України Віктора Ющенка у четвер.

«Валютний фонд (МВФ) усіх лякає, і для рейтингових агентств створює негативний імідж Національному банку з точки зору інфляції. Вони жодного разу не вгадали інфляцію, вони її завищують, щонайменше, в півтора раза», - сказав В.Стельмах.

При цьому він підкреслив, що у своїх прогнозах МВФ не враховує можливості чинного законодавства України, які дають можливість здійснювати монетарну політику, направлену на стримування інфляції.

Нагадаємо, міністр економіки України Богдан Данилишин на початку цього року заявив, що інфляція за підсумками 2009 року у розмірі 12,3% виявилася нижче за прогнози міжнародних експертів.

Міністр зазначив, що на початку 2009 року МВФ прогнозував інфляцію в 16%, пізніше цей прогноз був скорочений до 13%. Світовий банк у жовтні прогнозував інфляцію в 13,8%.

За даними Держкомстату, в Україні інфляція в грудні 2009 р. по відношенню до листопада становила 0,9%, з початку року (до грудня 2008 року) – 12,3%. У січні–грудні 2009 року порівняно з аналогічним періодом 2008 року інфляція становила 15,9%, передає УНІАН.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ