Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

МВФ вирішив зробити перерву в переговорах з Україною

Місія Міжнародного валютного фонду, яка працювала в Україні з 25 жовтня до 3 листопада, вирішила зробити перерву в переговорах з українською владою. Про це йдеться в заяві постійного представника МВФ в Україні Макса Альєра.

"Ми вирішили взяти паузу, щоб дати можливість виконати певну додаткову роботу з відпрацювання технічних питань", - наголошується в заяві, повідомляє ТСН.

Очікується, що дискусії з питань економічної політики будуть відновлені в найближчому майбутньому, проте МВФ не наводить інформації про те, як скоро це може статися.

Фонд також відзначає прогрес у дискусіях з українською владою в рамках підготовки до завершення другого перегляду програми stand by.

Як відомо, 25 жовтня місія МВФ прибула в Україну для зустрічей із владою.

За результатами візиту, як передбачалося, місія повинна була рекомендувати раді директорів МВФ завершити перегляд програми за угодою stand by і надати Україні черговий транш фінансування.

Однак, місія МВФ, яка мала завершити роботу в Києві 4 листопада, достроково залишила Україну.

З початку 2011 року Україні не вдалося отримати жодного із запланованих траншів через невиконання взятих у рамках програми зобов'язань. Зокрема, пенсійна реформа, спрямована на скорочення дефіциту державного Пенсійного фонду, стартувала з 1 листопада замість обіцяного початку року. А дата обіцяного підвищення тарифів на газ для населення для скорочення дефіциту держхолдингу "Нафтогаз" взагалі не визначена.

14 жовтня віце-прем'єр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко заявив, що переговори з Міжнародним валютним фондом (МВФ) свідчать про те, що комунальні послуги подорожчають на 32%.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ