Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

МВС: Авакова затримано в одній з країн Євросоюзу

У Міністерстві внутрішніх справ України підтвердили інформацію про арешт за кордоном колишнього голови Харківської облдержадміністрації Арсена Авакова.

«Є інформація про затримання Арсена Авакова в одній з країн Євросоюзу. Але поки Інтерпол не підтвердив її офіційно», — повідомив начальник Управління зв'язків з громадськістю МВС України Володимир Поліщук.

Раніше він не зміг підтвердити цю інформацію.

Нагадаємо, джерела видання «Українська правда» повідомили, що Аваков арештований у столиці Італії Римі.

Видання LB.ua також з посиланням на власні джерела повідомило про арешт екс-глави Харківської облдержадміністрації. Видання зазначило, що відповідно до італійського законодавства, як і українського, попереднє затримання без рішення суду можливе лише на три доби. За попередніми даними, суд має відбутися 28 березня.

Проти Авакова порушено кримінальну справу за ч. З ст.365 Кримінального кодексу (перевищення службових повноважень і влади, що призвело до тяжких наслідків). Його підозрюють у відчуженні більше 50 га землі.

Адвокат екс-губернатора заявляв, що Аваков знаходиться у службовому відрядженні в Європі і приймати рішення про повернення він буде, враховуючи, чи зможе він належним чином захистити свої права та законні інтереси.

ZN.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ