Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

МВС: міліція не використовує набої, якими убили протестувальників

Набої, якими убили двох мітингувальників на вулиці Грушевського у Києві, на озброєнні міліції не перебувають.

Про це заявив перший заступник начальника Головного слідчого управління МВС Віталій Сакал, повідомляється на сайті Міністерства внутрішніх справ.

"Слідчими в числі інших розглядається версія скоєння вбивств з метою спровокувати ескалацію конфлікту та виправдати застосування зброї мітингувальниками", - сказав він.

За словами Сакала, у МВС підтверджують 2 факти смертей, про які надійшли повідомлення до правоохоронних органів від учасників масових заворушень на Грушевського у Києві.

"У першому випадку загиблим є 20-річний мешканець Дніпропетровщини Сергій Нігоян, у другому – 25-річний громадянин Республіки Білорусь Михайло Жизневський. Експерти встановили, що обидва молодика загинули внаслідок вогнепальних поранень", - інформує МВС.

У Нігояна виявлені тілесні ушкодження від 2 проникаючих сліпих дробових поранень грудної клітини з пошкодженням легень та серця, а також непроникаюче поранення у скроневій ділянці голови, зазначив Сакал.

Смерть Жизневського настала від наскрізного вогнепального поранення грудної клітини з пошкодженням аорти в області серця, додав він.

"У першому випадку поранення спричинені картеччю на основі сплаву свинцю, у другому – мисливською кулею", - йдеться у повідомленні.

"Набої, якими завдано тілесних ушкоджень обом загиблим, на озброєнні підрозділів відомства не знаходяться та міліцією не використовуються. Крім того, працівники міліції та військовослужбовці внутрішніх військ, які несуть службу з охорони громадського порядку, перебувають там без табельної вогнепальної зброї", - заявив Сакал.

Саме тому слідчі, в числі інших, розглядають версію "скоєння вбивств з метою спровокувати ескалацію конфлікту та виправдати застосування зброї мітингувальниками".

"Підтвердженнями права на існування цієї версії слугують численні відеоматеріали з відкритих джерел, де зафіксовані люди з вогнепальною зброєю", - сказано в повідомленні.

МВС заявляє, що воно зацікавлене у з’ясуванні всіх обставин скоєння цих злочинів.

"Вже встановлено, що тіла загиблих переміщували, свідки події відсутні. Крім того, протестувальники заважали роботі слідчо-оперативної групи міліції, намагалися заволодіти відеокамерою, якою велася зйомка тощо", - йдеться в повідомленні.

Слідчі надіслали запити до редакцій телеканалів із проханням надати відеозаписи подій, відзняті на Грушевського в той час, коли ймовірно настала смерть потерпілих.

Раніше повідомлялося про двох застрелених на Грушевського мітингувальників, лікар-волонтер повідомляв також про ще двох загиблих. Таким чином, разом зі знайденим у лісі Юрієм Вербицьким та хлопцем, який упав із колонади, померло щонайменше 6 осіб.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ