Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

МВС схвалило нові правила для водіїв

У МВС погодили проект урядової постанови, що посилює вимоги до правил дорожнього руху, повідомив на своїй сторінці у Facebook голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський.

Новими правилами передбачається заборонити експлуатацію транспортного засобу, якщо на ньому встановлено шини, які не відповідають сезону.

У темну пору доби та в умовах недостатньої видимості водіїв і пішоходів, які знаходяться на трасі, збираються зобов'язати мати світловідбиваючі елементи на одязі. Водіям у документі також пропонується обов'язково мати сигнальні жилети.

У період з 1 жовтня по 1 травня, згідно з проектом, транспортні засоби, що рухаються за межами населеного пункту у світлий час доби, повинні вмикати фари (денні ходові вогні).

Також посилені вимоги проїзду повз транспортні засоби з розпізнавальним знаком "Діти". У випадку, якщо такі автомобілі зупинилися для висадки/посадки дітей, і сигналізують про це увімкненими проблисковими маячками або "аварійкою", водії, які рухаються на суміжній смузі, будуть зобов'язані знижувати швидкість.

ZN.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ