Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

МВС стає інструментом впливу конкретної політичної сили – Олесь Доній

«Станом на сьогодні Міністерство внутрішніх справ України стає інструментом впливу конкретної політичної сили, а саме регіоналів», – про це в коментарі «Гал-info» повідомив керівник Центру досліджень політичних цінностей Олесь Доній.
«Стає очевидним, що новий міністр внутрішніх справ України Василь Цушко має певні зобов’язання або ж домовленості з владою, яка надала йому цю посаду», – зазначив політолог.
Олесь Доній нагадав, що «після своєї відставки екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко звертався до начальників обласних МВС з проханням не піддаватися тиску з боку влади і не писати заяви на звільнення, оскільки вони прийшли не комусь підкорятись і виконувати чиїсь особисті вказівки і побажання, а оновлювати МВС, вносити певні корективи і зміни на краще».
«Мені прикро, що Василь Цушко піддається певному впливу, оскільки таким чином він може втратити власну вагу в суспільних процесах сьогодення. Міністр внутрішніх справ повинен залишатись незалежною фігурою в країні і діяти самостійно, без стороннього впливу», – додав політолог.
Нагадаємо, що перший заступник міністра внутрішніх справ України Михайло Корнієнко підтверджує «зміни в кадровому складі керівництва МВС України і зміну керівників обласних управлінь відомства». За його словами, «ротації пов'язані з приходом нового міністра внутрішніх справ країни». Водночас Михайло Корнієнко додав, що «у нового міністра вимоги до працівників системи жорсткі, однак ніякої політики тут немає». При цьому він відзначив, що «станом на сьогодні затверджується нова структура МВС, тому зміни будуть, і їх здійснять».
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ