Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

МВС в Українському домі тримав резерв

Міліціонери, що перебували вночі проти 26 січня в Українському домі, були групою резерву, і покинули будівлю за наказом голови МВС Віталія Захарченко. Про це йдеться у повідомленні МВС.

"Під час перебування правоохоронців в Українському домі мітингувальники заблокували приміщення та намагалися провокувати міліціонерів на сутички, незважаючи на численну перевагу останніх", - стверджують у прес-службі відомства.

В МВС заявили, що працівники міліції проявили витримку й не дали приводу для ескалації конфлікту.

"Метою мітингувальників було взяття у полон правоохоронців за для подальшого обміну на активістів майдану, яких наразі затримано та заарештовано", - вважають у відомстві.

Захарченко, згідно із заявою МВС, хоче "продовжити переговорний процес та врегулювати ситуацію мирним шляхом", а тому вирішив вивести співробітників органів внутрішніх справ з Українського дому.

Як відомо, внjxs з суботи на неділю у мітингувальників на Грушевського з'явилася інформація про те, що в Українському домі на Європейській площі сховалися силовики. Побоюючись удару з тилу, активісти заблокували будинок та почали його штурм.

Близько 4:00 ранку до місця подій прибули Віталій Кличко на інші нардепи, які, за їх словами, провели переговори з керівництвом МВД щодо виводу бійців внутрішніх військ із будівлі. Після цього силовики безперешкодно залишили Український дім.

pravda.com.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ