Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

«Ми будемо вимагати нового закону про вибори, ми будемо за нього боротися», - Андрій Садовий

У Києві на площі Конституції триває Всеукраїнська акція за виборчу реформу. «Об'єднання «Самопоміч» - єдина парламентська фракція, яка підтримує активістів у їхніх вимогах — скасуванні «мажоритарки» та запровадженні відкритих партійних списків.
Андрій Садовий.

Як наголосив під час звернення до активістів лідер «Об'єднання «Самопоміч» Андрій Садовий, нинішня влада під час Майдану «била себе в груди і обіцяла життя віддати за Україну». Однак, на його переконання, все звелося до обману і злодійства.

«Вердикт сьогоднішнім можновладцям виносить щонайменше те, що за останній рік з України виїхало близько мільйона людей. Для порівняння — це населення Тернополя, Сум і Херсона разом узятих. Люди просто виїжджають, і дуже часто це освічені і мудрі люди, які втратили надію. Але я також дякую тим, хто приїхав до Києва на цю акцію. Це наша країна, і ми повинні за неї боротися», - сказав Андрій Садовий.

Він також навів дані рейтингу, оприлюдненого Всесвітнім економічним форумом: серед сотні країн Україна посідає 34 місце за готовністю людей до технологічних змін. А за готовністю органів державної влади — 94-те.

«Нам часто говорять, що люди обирають у владу собі подібних. Але тут ми бачимо, що українці набагато мудріші і освіченіші від тих, хто є сьогодні у високих кабінетах. Як змінити цю ситуацію? Треба добитися, щоби був ухвалений новий виборчий кодекс — пропорційна система із відкритими списками. Тоді ми з вами будемо мати своїх представників у владі», - закцентував лідер «Самопомочі».

Андрій Садовий наголосив, що акцію за виборчу реформу підтримує багато політичних сил. Однак на площі перед парламентом точно немає партій більшості: «Вони сидять в кабінетах і думають, як знову нас обдурити. Та я можу твердо сказати — я, всі мої друзі і всі ми з вами зробимо все можливе, щоб їм це не вдалося. Ми будемо вимагати нового закону, ми будемо за нього боротися. І ми всі разом повинні прийти на вибори і проголосувати, щоби до влади приходили чесні, відповідальні, моральні люди».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ