Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Ми є свідками того, що нарешті в нашій політиці відбувається зміна поколінь, – політолог

Політолог Анатолій Романюк підбив підсумок і спрогнозував майбутнє Євромайдану - в ефірі програми «Прямим текстом: Вільнюські страсті: прогнози розвитку подій» на телеканалі «Zik» (28 листопада).

За його словами, Євромайдан засвідчив, що люди зробили певний висновок з Помаранчевої революції 2004 року. «Тоді народ вважав, що він дуже чітко сформулював те, чого хоче, політики ж вважали, що це вони організували народ, і тому їм треба слухати не народ, а робити те, що вони вважають за потрібне. Це була одна з причин програшу Помаранчевої революції…», – пояснив Анатолій Романюк.

Як наголосив політолог, тепер ці всі нюанси вже врахували, тому є певне застереження щодо представників чинних політичних партій.

Анатолій Романюк також зазначив, що водночас недовіра до політичних партій, зокрема, опозиційних, є і від того, що вони не зуміли використати можливості, які мають в парламенті, для реалізації інтересів народу.

«На мою думку, ми є свідками того, що нарешті відбувається зміна поколінь. Покоління тих, які прийшли в політику на початку 90-их років, має вже заміну. Ми це бачимо по формату мітингу», – зазначив Анатолій Романюк. Він, за його словами, вже не такий, який повторювався чи клонувався, починаючи з кінця 80-их років і до 2000-их.

«Що далі? Думаю, молодіжні організації, насамперед студентські, мають виробити якусь консолідовану конструкцію. Тобто вони мають перейти в інший формат. Не знаю, можливо, в формат якогось не зовсім жорсткого організаційного тіла, але в якусь структуру…», – зазначив політолог.

І продовжив: «Якщо угода не буде підписана, мають об’єднатися всі сили, які домагались цього. Тобто маєпочатися діалог між студентськими молодіжними структурами і тими політичними силами, які ідентифікують себе з європейським вибором».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ