Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ми маємо шанс повторити добрий досвід консолідації України, який дав перший універсал, — Ганна Герман

«Між великими суспільними групами мусить існувати політичний діалог», — зазначила «Гал-info» кандидат у народні депутати від Партії регіонів Ганна Герман, коментуючи можливе підписання ще одного універсалу національної єдності.
«Найбільш болюча розмова завжди краща, аніж просто банальне мовчання. І між лідерами протилежних політичних сил, які отримали підтримку на дострокових парламентських виборах, повинен іти діалог та розмова про долю державу. Тільки у такому випадку ця держава має шанс на розвиток і розквіт. Я переконана, що саме це і мав на увазі Президент України Віктор Ющенко. Тим більше, Україна вже має досвід підписання такого універсалу і його ефективності, адже перший Універсал був надзвичайно ефективним, бо саме тоді політикам різних політичних кольорів вдалося переступити через власні політичні, внутріпартійні амбіції заради долі держави. Досвід маємо дуже добрий і маємо шанс ще раз його повторити. Звичайно, це може бути не тільки універсал національної єдності, а скажімо, угода про співпрацю усіх політичних сил. Проте суть від форми такого документу не змінюється: досвід консолідації України, який нам дав перший універсал, ми повинні зберегти — потрібно шукати і знайти точки дотику, а не точки непорозумінь. Я саме так розумію слова Президента України і, якщо це так, то Партія регіонів повністю підтримує його у цьому», — зазначила Герман.
Нагадаємо, вчора у Бухаресті Президент України Віктор Ющенко зазначив, що він не проти підписання нового універсалу національної єдності.
Президент зауважив, що він ознайомився з деякими коментарями, у яких ідеться про необхідність підписання нового Універсалу національної єдності. «Я це буду вітати», — зазначив Ющенко.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ